1. Anasayfa
  2. Teknoloji
Trendlerdeki Yazı

2022 Yılının En İyi Iphone Kamera Uygulamaları

2022 Yılının En İyi Iphone Kamera Uygulamaları
Iphone kamera uygulamaları
0

Bu yazımızda sizlere en iyi Iphone kamera uygulamaları hakkında bilgi vereceğiz. Hangimiz en iyi DSLR Fotoğraf Makinesi şu diyebiliyor? Peki hangimiz en iyi aynasız fotoğraf makinesi şu diyebiliyor? Buna bağlı olarak da herkese uyan en iyi DSLR veya en iyi aynasız kamera olmadığı gibi, herkes için kesinlikle tek bir en iyi uygulama yoktur. Kullanıcıların ihtiyaçları ve tercihleri, özellikle günümüzün iPhone’larının kapsamlı yetenekleri göz önüne alındığında aniden değişir.

Sadece bu yıl yaklaşık 1,5 trilyon fotoğraf çekileceği tahmin ediliyor. Bunlardan yaklaşık %92’si akıllı telefonlar tarafından kırılacak, bu yüzden onlarla mümkün olan en iyi fotoğrafı çekmeye çalışmanız gerekmez mi? Bu iPhone kamera uygulamaları kesinlikle bunu yapmanıza yardımcı olacaktır.

Buradaki amacımız, ihtiyaçlarınıza uygun en iyi uygulama ve dolayısıyla en iyi fotoğraf sonuçlarıyla size zaman (ve para) kazandıracak bir yönlendirme yapmaktır. Gelin şimdi en iyi Iphone kamera uygulamaları listesine göz atalım. İşleri en azından biraz daha basit hale getirmek için, listemizi iPhone kullanıcıları için kapsamlı olmasa da geniş bir seçenek yelpazesini kapsayacak şekilde birkaç kategoriye ayırdık.

Halide-2-Iphone-Kamera-Uygulamasi 2022 Yılının En İyi Iphone Kamera Uygulamaları
Halide 2 Iphone Kamera Uygulaması

En İyi Profesyonel iPhone Kamera Uygulaması: Halide Mark II

Her şeyden önce Halide, bugüne kadar herhangi bir iOS kamera uygulamasının en kapsamlı kontrol ve özelliklerini sunar. Halide, histogramlardan odaklama ayarlarına, on beş saniyeye kadar uzun pozlamalara kadar, en zorlu kullanıcıyı bile tatmin edecek kapsamlı bir özellik paketi sunar. Kaydırma hareketleri (örneğin, pozlama telafisi için yukarı veya aşağı kaydırma) inanılmaz derecede kullanışlıdır ve kullanımı basittir. Ancak hızlı anlık görüntüleri sorunsuz bir şekilde yakalayabilmeniz için ustalaşma aşamanız biraz zaman alabilir.

Halide’nin en yeni özelliklerinden biri mükemmel ProRAW desteğidir. Şimdiye kadar bu sadece iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max için geçerlidir, ancak muhtemelen ProRAW gelecekteki iPhone modellerinde standart bir seçenek haline gelecektir.

ProCamera 2022 Yılının En İyi Iphone Kamera Uygulamaları
ProCamera

En İyi Çok Yönlü iPhone Kamera Uygulaması: ProCamera+

ProCamera, Halide’ye yakın özelliklere sahiptir. Halide yazılımına benzer olarak düzinelerce ayarda yüksek derecede manuel kontrol sunar. Ayrıca ProRAW desteğini de içerir.

Bununla birlikte, Halide’nin aksine, ProCamera portre modu gibi özellikleri bile destekleyen oldukça kapsamlı bir yerleşik düzenleme paketi içerir. Hem yakalamak hem de düzenlemek için en iyi uygulamayı arıyorsanız, işte budur.

İlgili:  2022'nin En İyi Aynasız Fotoğraf Makineleri - Tavsiyeleri

Temel bilgilere tamamen aşina olmayan amatör bir kullanıcıysanız, bu uygulama farklı pozlama değerlerinin fotoğrafa neler kattığını görmeniz için size fayda sağlayacaktır. Eğer detaylı bir çekim istemiyorsanız yalnızca daha yüksek hızlı çekimler istiyorsanız, ProCamera muhtemelen sizin için çok detaylı gelecektir.

ProCamera’nın birçok eşinden ayıran daha benzersiz özelliklerinden biri de şudur: Adobe ile entegrasyon, fotoğrafları doğrudan Creative Cloud depolama alanınıza gönderebileceğiniz anlamına gelir.

lightroom-iphone 2022 Yılının En İyi Iphone Kamera Uygulamaları
Lightroom Iphone

En İyi Ücretsiz iPhone Kamera Uygulaması: Adobe Lightroom CC

Lightroom ve Adobe Suite’in genel olarak standart sürümüne aşina olanlar için, bunun ücretsiz bir uygulama olarak listelendiğini görmek size garip gelebilir, ancak öyle! iCloud veya Gmail hesabınız üzerinden kolayca kayıt olabilirsiniz. Adobe Cloud aracılığıyla birden fazla cihazda senkronizasyon dışında tüm uygulama ücretsiz olarak çalışır. Bunun için bir Adobe hesabınızın olması gerekir. Doğal olarak, Lightroom için zaten ödeme yaparsanız Adobe ID’nizle oturum açmanız yeterlidir.

Lightroom sadece en iyi mobil fotoğraf editörlerinden biri değil, aynı zamanda yerleşik kamerası tüm uygulamayı çok yönlü kullanıma açan kapsamlı özelliklere sahiptir. Tam manuel pozlama ve odak kontrolü, RAW yakalama, Lightroom ön ayarları, filigranlar ve elbette Lightroom’un mobil sürümünden beklediğiniz tüm renk düzeltme ve düzenleme özellikleri.

vsco_iphone 2022 Yılının En İyi Iphone Kamera Uygulamaları
VSCO En iyi Filtre Kamerası

Filtreler için En İyi iPhone Kamera Uygulaması: VSCO

VSCO piyasadaki en popüler iOS kamera uygulamalarından biridir ve Ilford, Kodak, Agfa ve diğerleri gibi film stoklarını taklit etmeye çalışan popüler “vintage” görünümler de dahil olmak üzere iki yüzden fazla ön ayar sunar. VSCO ayrıca oldukça sağlam bir görüntü yakalama sistemi içerir ve pozlama ayarlarının manuel kontrolünü tam olarak almanızı sağlar. Ayrıca bazı temel çekim sonrası düzenleme içerir. VSCO, fotoğrafların ötesinde video kaydetmeyi, video döngülerini (DSCO) ve çift pozlamayı da destekler.

App Store’da bulunan en yüksek puanlı fotoğrafçılık uygulamalarından biri olan VSCO, özellikle hızlı ve kolay filtrelerden oluşan büyük bir kütüphaneye sahiptir.

darkroom-en-iyi-fotograf-duzenleme-uygulamasi 2022 Yılının En İyi Iphone Kamera Uygulamaları
En İyi iPhone Fotoğraf Düzenleme Uygulaması: Darkroom: Photo & Video Editor

En İyi iPhone Fotoğraf Düzenleme Uygulaması: Darkroom: Photo & Video Editor

VSCO gibi Darkroom da iOS kullanıcıları için mevcut en yüksek puanlı fotoğraf uygulamalarından biridir. Ancak Darkroom düzenleme seçenekleri VSCO’nun çok ötesine geçer. Yeni başlayanlar için daha kolay ve uygulanabilirdir. Hem profesyonellik hem basitlik ikisi bir arada.

Arayüz ve tasarım, beklenen tüm ayarlama kaydırıcıları ve eğrileri, toplu düzenleme, portre modu ayarlamaları, içeriğe duyarlı çerçeveler ve filtre seçenekleri kitaplığı (kendi oluşturmanız dahil) ve ProRAW ve HDR desteği ile son derece temiz ve kullanımı kolay bir RAW editörüne sahip olduğu için en iyiler arasındadır.

Darkroom sadece güçlü bir düzenleme uygulaması değil, aynı zamanda profesyonel bir video editörüdür. Son olarak, Lightroom gibi, mobil sürüme abone olursanız erişebileceğiniz bir masaüstü sürümü vardır (veya tam tersi). Genel kullanıcı deneyimi aslında Lightroom’dan farklı değil, biraz daha temiz ve acemi dostu.

İlgili:  Sony FE PZ 16-35mm F/4 G lens tanıtıldı
viewfinder_2_iphone 2022 Yılının En İyi Iphone Kamera Uygulamaları
Mark II Artist’s Viewfinder

Stills ve Video için En İyi iPhone Aksesuar Uygulaması: Mark II Artist’s Viewfinder 

Mark II Artist’s Viewfinder, kamera için en uygun yerleşimi bulmak ve kompozisyonları ikinci kez tahmin etmek için farklı yerleri ve açıları keşfetmede film yapımcısına veya hala fotoğrafçıya yardımcı oluyor. Gerçek kamera ve lens kombinasyonlarını simüle ederek, kamerayı gerçekten kurmadan ne çekeceğinizi görselleştirmenizi sağlar. Ve aynı zamanda kendinizi görmek için eğitmek için harika bir araçtır.

Çoğumuz akıllı telefon kameralarını diğer kameralar gibi düşünürüz: yalnızca fotoğraf (veya video) çekmek amacıyla kullanılır sanılır. Ancak, fotoğrafçılar ve görüntü yönetmenleri için bir vizör emülatörü olarak inanılmaz derecede kullanışlı bir uygulamadır. App Store’da çeşitli seçenekler vardır, ancak hiçbiri Mark II Artist’s Viewfinder kadar özellik içermez.

FilmicPro_iphone 2022 Yılının En İyi Iphone Kamera Uygulamaları
FiLMiC Pro Iphone

Film yapımı için en iyi iPhone Kamera Uygulaması: FiLMiC Pro

FiLMiC Pro v6, mobil için en gelişmiş sinema video kamerasıdır. FiLMiC Pro, en son özelliklere sahiptir ve mobil cihazlarda kullanılabilen en duyarlı manuel çekim uygulamasıdır.

Yılın çok zamanlı iOS Video Kamera Uygulaması olan FiLMiC Pro, ödüllü yönetmenler tarafından diğer tüm uygulamalardan daha yüksek profilli video projelerinde kullanılmıştır. İşte kullananlar;

  • Unsane & Yüksek Uçan Kuş – Steven Soderbergh
  • Mandalina – Sean Baker
  • Lose You to Love Me – Selena Gomez klibi
  • Supid Love – Lady Gaga video
  • Dolambaçlı Yol – Michel Gondry
  • Kar Buharlı Ütü – Zack Snyder
  • Seninki gibi aşk yok – Olivia Wilde
  • Bir Hayatın En İyi Yılları (Cannes 2019) – Claude Lelouch

Temel Özellikler:

  • • Standart, manuel ve hibrit çekim modları. Herhangi bir beceri seviyesi için bir çekim stili.
  • • Uzaktan başlatma/durdurma ve canlı video önizleme için Apple Watch desteği.
  • • Dikey ve yatay yönler.
  • • Değişken hızlı yakınlaştırma.
  • 24, 25, 30, 48, 50 ve 60 fps ses kare hızlarını senkronize edin.
  • 60.120, 240 fps yüksek hızlı kare hızları (donanıma bağlı).
  • Yavaş ve hızlı hareket FX.
  • Zaman atlamalı kayıt.
  • Dalga biçimi de dahil olmak üzere üç modlu histogram.
  • Birden fazla boyuta/çözünürlüğe küçültme.
  • Kaydedilen çekim ön ayarları.
  • En boy oranı çerçeveleme kılavuzu kaplamaları.
  • Görüntü sabitleme.
  • FiLMiC Remote desteği. Uzaktan kumanda, FiLMiC Pro çalıştıran bir iOS cihazını FiLMiC Remote çalıştıran ikinci bir cihazla kontrol etmenizi sağlar.
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir