1. Anasayfa
  2. Haberler

Sony Gelecek Film Yapımcıları Ödülleri 2024 Kazananlarını Açıkladı

Sony Gelecek Film Yapımcıları Ödülleri 2024 Kazananlarını Açıkladı
0

Creo ve Sony, Perşembe gecesi Los Angeles’ta düzenlenen ikinci yıllık Sony Gelecek Film Yapımcıları Ödülleri’nde altı kazananını kutladı. Kısa filmler için düzenlenen bu ödül programı, gelecek vadeden film yapımcılarının yeteneklerini sergilemeleri ve sektörde bağlantılar kurmaları için bir kapı aralıyor.

“The Other Boleyn Girl” (Boleyn Kızı) filminin yönetmeni Justin Chadwick’in başkanlık ettiği bir jüri tarafından seçilen kazananlar arasında, kurmaca kategorisinde Katie Blair, belgesel kategorisinde Olawunmi Hassan ve Adaobi Samson, çevre kategorisinde Solmund MacPherson, animasyon kategorisinde Kyle Novak, öğrenci kategorisinde Raheem Razak ve gelecek format kategorisinde Cristian Daniel yer alıyor.

Bu yılın kazananları ve geniş kısa listesi, sektör liderleriyle bağlantı kurma ve perde arkası erişim sağlama fırsatı sunan bir haftalık bir sektör oryantasyon programına katıldılar. Program, Sony Pictures yöneticileri tarafından yürütülen atölye çalışmalarını içeriyor ve başlıca görüntü yönetmenleri tarafından yapılan açılış konuşmalarından, film gösterimleri ve soru-cevap oturumlarına, yetenek ajansları ile çalışma ve son teknolojileri kullanma, animasyon, film müziği ve müzik hakları konularına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Altı kazanan ayrıca çeşitli nakit ödüller ve Sony kamera ekipmanları da alacak.

Bu yılın kazananları, 148 ülke ve bölgeden 5.000’den fazla film yapımcısının 8.400’den fazla filmle katıldığı yarışmada altı kategori (Kurmaca, Belgesel, Çevre, Animasyon, Öğrenci ve Gelecek Format) üzerinden seçildi. Kazananlar, Sony Pictures Classics’in kurucu ortakları ve eş başkanları Michael Barker ve Tom Bernard; “Civil War” ve “Ex-Machina” filmlerinin görüntü yönetmeni Rob Hardy; ve “Game of Thrones” görüntü yönetmeni Kate Reid tarafından seçildi. Kazananlar, Avustralyalı film yapımcısı Unjoo Moon ve görüntü yönetmeni Robert Primes tarafından belirlenen uzun listeden seçilen 30 kısa listedeki film yapımcısından belirlendi. Değerlendirme sürecinin her iki aşamasına da Chadwick başkanlık etti.

İlgili:  ABD, Rusya'ya yüksek teknolojili ekipman tedarikini sınırladı
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir