1. Anasayfa
  2. Sony

Sony VR Headset: Haberler, Beklenen Fiyat, Çıkış Tarihi, Teknik Özellikler ve Daha Fazlası

Sony VR Headset: Haberler, Beklenen Fiyat, Çıkış Tarihi, Teknik Özellikler ve Daha Fazlası
0

Sony VR Headset: Haberler, Beklenen Fiyat, Çıkış Tarihi, Teknik Özellikler ve Daha Fazlası

Ocak ayında Sony, Siemens ile mühendisler ve 3D içerik oluşturucular için endüstriyel bir kulaklık geliştirmek üzere bir ortaklık duyurdu. Bu Sony-Siemens profesyonel düzeyde işbirliğinin bu yıl içinde piyasaya sürülmesi planlanıyor. İşte Sony VR kulaklık hakkında bildiklerimiz, çıkış tarihi, özellikleri ve daha fazlası.

Sony VR Headset Ne Zaman Çıkacak? CES 2024’te Sony-Siemens ortaklığı duyurusu, Genişletilmiş Gerçeklik (XR) başa takılan ekran (HMD) için genel bir zaman çizelgesi ile geldi: bu yıl içinde.

Artık bu HMD’nin SRH-S1 olarak adlandırıldığını biliyoruz, ancak Siemens, web sitesinde “yakında piyasaya çıkacak” mesajı dışında kesin bir tarih vermedi.

Sony ve Siemens’in ilk duyurularına bağlı kaldığını varsayarsak, bu yıl sonuna kadar piyasaya çıkmasını bekliyoruz.

Sony-VR-HeadSet-Fiyatlari-ve-Ozellikleri-300x169 Sony VR Headset: Haberler, Beklenen Fiyat, Çıkış Tarihi, Teknik Özellikler ve Daha Fazlası

Sony VR Headset Fiyatı Hakkında Söylentiler Sony veya Siemens’ten fiyatlandırma hakkında herhangi bir bilgi gelmedi, ancak bu kulaklık, endüstriyel metaverse’de yaratıcılar ve mühendisler için bir profesyonel model olarak vurgulandı.

Bu nedenle, daha orta düzeyde bir model olan Meta Quest 3’ten (599 $ başlangıç fiyatı) ziyade, 3.499 $ başlangıç fiyatı olan Apple Vision Pro’ya rakip olması daha olası görünüyor.

Ön Sipariş Bilgileri Ön siparişler henüz mevcut değil, ancak detaylar ve bağlantılar burada yer alacak. Ayrıca doğrudan Siemens’ten lansman güncellemeleri için kayıt olabilirsiniz.

Sony VR Headset Özellikleri Sony, CES 2024’te VR kulaklık prototiplerini tanıttı ve Siemens’in yakın tarihli bir basın bülteni, ortaklığın önemli bir detayını doğruladı: Kulaklık, Siemens’in Xcelerator mühendislik yazılımı ile geliştirilmiş ve bu yazılımı özel olarak kullanıyor—özellikle NX Immersive Designer ürünü, kulaklık piyasaya sürüldüğünde de kullanılabilir olacak.

Kulaklık tasarımının çoğu, ilk CES duyurusuna sadık kalıyor. İşte Sony VR kulaklığında bekleyebileceğiniz bazı diğer özellikler:

  • Halka ve işaretçi denetleyicileri doğal hareketlere izin verir: Halka, klavyede yazarken bile takılı kalabilir ve jiroskop sensörü 3D nesne manipülasyonunu destekler. İşaretçi üzerindeki yerleşik haptikler modelleme hassasiyeti sağlar.
  • İki RGB kamera: Bu kameralar gözlerle aynı optik erişime yerleştirilmiştir.
  • Baş ve el takibi: Dört izleyici mekansal bilgi toplar.
  • Hafif, ayarlanabilir tasarım: Kulaklık öne ve arkaya dengelenmiş, ileri ve geri ayarlanabilir ve gözlüklerle uyumludur. Ayrıca alın pedi bulunur ve ön panel yukarı kalkar.
İlgili:  Sony A7S III Özellikleri ve İncelemesi

Sony VR Headset Teknik Özellikleri ve Donanımı Bu Sony-Siemens kulaklığı, Android OS üzerinde çalışacak ve 8K ekran: her göz için 4K çözünürlüğe sahip iki 1.3 inç mikro-OLED ekrana sahip olacak.

Dedikodusu yapılan Samsung-Google VR kulaklığı gibi, Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2 çip de Sony versiyonunu güçlendirecek.

Sony’nin Ocak ayında yaptığı bir basın açıklamasında, Qualcomm Technologies Kıdemli Direktörü Ürün Yönetimi Said Bakadir bu geliştirme hakkında bazı bilgiler verdi:

“Snapdragon XR2+ Gen 2’yi 4K ekran çözünürlüğü, son teknoloji grafikler ve benzersiz performans sunacak şekilde tasarladık, böylece yaratıcılar yenilikçi mekansal içerik oluşturabilir ve tüm endüstrileri daha iyi hale getirebilir,” dedi Bakadir.

“Sony’nin endüstriyel alanda mekansal içerik oluşturma sistemiyle ve Snapdragon XR teknolojilerini kullanarak daha gerçekçi, detaylı ve hassas Karma Gerçeklik (MR)/VR deneyimlerini sunmak için adım atması heyecan verici. Bu, geliştiricilere ve yaratıcılarına daha da etkileyici bir geleceğe yönelik adımlar atmalarına yardımcı olacak.”

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir