1. Anasayfa
  2. Haberler

Zhiyun SMOOTH-Q3 İnceleme

Zhiyun SMOOTH-Q3 İnceleme
Zhiyun SMOOTH-Q3 Mobil Görüntü Sabitleyici
0

Zhiyun SMOOTH-Q3 özellikleri ve inceleme kısmına yazımızda değiniyoruz. Elektronik olarak çalışan bu görüntü sabitleyiciler günümüzde herhangi bir videograf için vazgeçilmez oldu. Bir kameranız varsa bile bu yeni mobil gimbal sayesinde mobil video çekimleri yapabilirsiniz.

Fotoğraf makinenizi her zaman yanınızda yaşımak zor olabilir. Bu durumlarda akıllı telefonda video çekmeyi düşünüyorsanız, Zhiyun SMOOTH-Q3 tam size göre. Görüntü sabitleyici bir gimbal olmadan en üst seviye amiral gemisinin bir akıllı telefonunda bulunan tek bir yerleşik sabitleyici bile sorunsuz çekim yapamaz. Bu nedenle, elektronik steadicam akıllı telefon videolarınızı gerçekten yepyeni bir seviyeye taşıyor. Bu yazımızda, akıllı telefonlar için Zhiyun SMOOTH-Q3 3 eksenli elektronik sabitleyicinin son modelini test edeceğiz. 

Zhiyun-Smooth-Q3-1024x568 Zhiyun SMOOTH-Q3 İnceleme
Zhiyun SMOOTH-Q3 Mobil Görüntü Sabitleyici

Zhiyun SMOOTH-Q3 modeli bir önceki model olan SMOOTH-Q2’ye göre tamamen yeniden dizayn edilmiş. Yazılım tarafında da çok yenilikler bulunuyor.

Zhiyun SMOOTH-Q3’in başlıca özellikleri

Mobil gimbal modelleri ile ilgileniyorsanız Zhiyun SMOOTH-XS ve SMOOTH-X çift eksenli sabit kameralar da size tanıdık gelecektir. Zhiyun SMOOTH-Q3 ise bazı benzerlikler gösterse de bunlardan daha taşınabilir halde. Ayrıca SMOOTH-XS ve SMOOTH-X, yürürken kamera hareketini telafi edemeyen daha kötü bir sabitleme sistemine sahip. İncelediğimiz model ise 3 eksenli bir görüntü sabitleme sistemine sahip. Ayrıca yeni olarak katlanma bölgesine yeni bir klips daha eklendi.

Zhiyun-Smooth-Q3-Gimbal-Yeni-Klips Zhiyun SMOOTH-Q3 İnceleme
Zhiyun SMOOTH-Q3 Yeni Eklenen Klips

Zhiyun SMOOTH-Q3 tamamen plastikten yapılmıştır. SMOOTH-Q2’yi tekrar hatırlarsak, gövdesi neredeyse tamamen metaldi ve bu da onu oldukça ağır bir gövde haline getirdi. Yenilenen Zhiyun SMOOTH-Q3 , bir önceki modelden 100 gram daha hafiftir. SMOOTH-Q2 440 gram’a denk gelirken bu modelimiz ise 340 gram. Bu ağırlık farkını ilk kullanımda anında fark edebilirsiniz. 

Hangi Telefonlar Takılabilir

İncelemesini yaptığımız Zhiyun SMOOTH-Q3 sabitleyiciye 55 ila 90 mm genişliğinde ve 7 ila 10 mm kalınlığında akıllı telefonlar takılabilir. Yenilenen bu model artık daha geniş bir ürün yelpazesi destekliyor. Daha küçük akıllı telefonlar ve aynı zamanda 90 mm genişliğe kadar büyük modern akıllı telefonları kullanmanıza imkan tanıyor. iPhone 12 Pro Max, boşluk payı ile beraber SMOOTH-Q3’e tam olarak oturuyor. Bu akıllı telefonu Saramonic Blink500 mikrofon alıcısı ile kullansanız bile sorun yaşamazsınız. Aşağıdaki görselde gördüğünüz gibi.

İlgili:  Sony Xperia 1 III ve Xperia 5 III Fiyatlar Belli Oldu
Zhiyun-Smooth-Q3-Saramonic Zhiyun SMOOTH-Q3 İnceleme
Zhiyun SMOOTH-Q3 + Saramonic Mikrofon

Zhiyun SMOOTH-Q3 Led Aydınlatıcı ile birlikte geliyor

Zhiyun SMOOTH-Q3 ile birlikte büyük bir yenilik daha geliyor. Bu da üzerinde bulunan yerleşik kompakt LED aydınlatıcıdır. Bildiğimiz kadarıyla çok pratik olmasına rağmen şimdiye kadar hiçbir firma böyle bir çözüm sunmuyor. Lamba doğrudan akıllı telefon tutucusunda bulunuyor. Bu LED aydınlatıcı sistem, ışık kaynağı 180 derece döndürülebilecek şekilde tasarlanmıştır. Aydınlatma hem selfi çekimler hem de genel fotoğrafçılık için kullanılabilir. LED ışık üzerinde bulunan bir yumuşatıcı sayesinde çok sert ışık vermez. Bu da çekimlerde çok avantaj sağlayarak sizi sert gölgelerden kurtarır. Renk sıcaklığı ise 4300K’dir ve düşük ışıkta iç ve dış mekan çekimleri için idealdir. 

Zhiyun-Smooth-Q3-1 Zhiyun SMOOTH-Q3 İnceleme
Zhiyun SMOOTH-Q3 Led Aydınlatıcı

Cihaz üzerinde bulunan bu aydınlatma sistemin maksimum gücü 1 W’tır. Bu değer, 100 lümenlik bir ışık akısına veya 15 watt’lık bir akkor lambaya karşılık gelir. Bu seviyede bir ışık da genellikle yakın mesafeden arka aydınlatma için yeterlidir. Güçlü bir ışığın yerini alamasa da düşük ışık şartlarında bizim kurtarıcımız olabilir.

Kutu İçeriği

Ürünün kutu içeriğine baktığımızda şunları görüyoruz;

  • Ürünün kendisi
  • Bir mini tripod,
  • Bir el kayışı,
  • Yıllık bir ZHIYUN Prime Üyelik kartı,
  • Kullanışlı bir koruyucu kılıf. 

Çekim Modları

Ürünün 5 adet çekim modu bulunuyor. Bunları aşağıda açıkladık.

  • PF – izlenen kaydırma modu (akıllı telefon sola ve sağa döner, ufku tam olarak tutar, dikey eğimi joystick ile değiştirilebilir)
  • L  – kilit modu (tüm eksenler kilitlidir, akıllı telefonun konumu sabit kalır, yalnızca joystick ile değiştirilebilir)
  • F – izleme modu (akıllı telefon ufuk seviyesini koruyarak sağa ve sola, yukarı ve aşağı döner)
  • POV – tüm eksenlerde izleme modu (akıllı telefon elin herhangi bir hareketini takip eder, eğimi kumanda kolunu kullanarak değiştirebilirsiniz) 
  • POV 2 – tüm eksenlerde spor izleme modu (akıllı telefon elin herhangi bir hareketini takip eder, daha hızlı tepki verir, joystick ile ruloyu değiştirebilirsiniz) 
İlgili:  Hiperfokal Mesafe Nedir? Ne Zaman Kullanılır?

Sonuç

Zhiyun SMOOTH-Q3 mobil cihazlar için kullanabilecek gimballar arasında şu an en iyisi diyebiliriz. Kompakt güçlü ve başarılı tasarımı sayesinde öne çıkıyor. Cihaz üzerinde beyaz dengesini bile ayarlayabileceğiniz ayar bulunuyor. Gerekli bütün manuel ayarlar sizin elinizin altında. İşte avantaj ve dezavantajları.

Avantajları

  • Geniş açı
  • Dahili LED aydınlatıcı
  • Hafif ve kompakt
  • Ergonomik tutamak ve genişletilmiş kontrol sayısı
  • Çok fonksiyonlu uygulama ZY Cami
  • Çeşitli desenlerle SMART modu
  • ZY Remo ile uzaktan kumanda
  • Tripod dahildir

Dezavantajları

  • Değiştirilemez pil
  • Selfie modu yok (kamera dönüşü 180 derece)
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir