1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Dijital Fotoğraf Nedir? Faydaları Nelerdir?

Dijital Fotoğraf Nedir? Faydaları Nelerdir?
Sony A6400
0

Dijital Fotoğraf Nedir?

Fotoğrafçılık alanında dijital fotoğraf nedir sorusu mutlaka bilinmelidir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte fotoğraf sektöründe de yenilikler ortaya çıktı. Bu yazıda hem yeni teknolojiyi hem de dijital fotoğraf nedir konusunu ele alacağız.

Dijital fotoğraf teknolojinin gelişmesi ile hayatımıza girmiştir. Eski çağlarda ise fotoğraf elde etmek için çeşitli film ruloları kullanılıyordur. Bu rulolar, kimyasal banyo ile ele alınır bir ürün haline geliyor idi. Bu süreç hem zor hem de oldukça masraflıydı. Günümüzde ise teknolojinin gelişimi fotoğraf sektöründe de çeşitli yeniliklere sebep oldu. Eskiden film ruloları sayesinde fotoğraflar elde eder iken günümüzde ise dijital fotoğraf makinesi ile çektiğimiz fotoğrafları anında görebiliriz. Bu fotoğrafları bilgisayar ve telefonlarımıza kolayca gönderebiliriz. Bu sayede hem daha az harcama yapar hem de daha çok fotoğraf çekebiliriz. Dijital fotoğraf makinelerinin pek çok avantajı vardır.

Dijital Fotoğrafın Faydaları

Dijital fotoğrafın birçok faydası vardır. Bunlardan birçoğu aşağıda listelenmiştir.

  • Dijital fotoğraf çeker iseniz bunları anında görebilirsiniz, eğer beğenmez iseniz yenisini hızlıca çekebilirsiniz. Eski model filmli fotoğraf makinelerinde bu durum imkansızdır.
  • Fotoğraf çekmeyi seven biri iseniz dijital fotoğraflar çekmek sizi daha rahat hissettirecektir. Film bitiyor mu endişesi yaşamazsınız ve çok daha düşük maliyetlidir.
  • Eski model makinelerdeki gibi sizden ek bir işlem beklenmez. Böylece fotoğrafı çektiğiniz an görebilirsiniz.
  • Çektiğiniz bu fotoğrafların, çekildiği saatini ve çektiğiniz konumu görebilirsiniz.
  • Eski model fotoğraf makinelerinde yaklaşık 36 çekimden sonra yeni bir film takmanız gerekir iken dijital çekimlerde buna gerek duyulmaz.  Bu ürünlerde bir hafıza kartı ile yüzlerce hatta binlerce fotoğraf çekimi yapabilirsiniz.
  • Kötü ışık koşullarında dijital fotoğraf tekniği ile daha kaliteli ve dikkat çekici fotoğraflar çekebilirsiniz.
  • Dijital fotoğraf makinelerinde bulunan ISO değeri ayarları ile istediğiniz gibi fotoğraflar çekebilirsiniz. İsterseniz kamera bu ayarlama işlemini kendisi de yapabilir.
  • Eski tür makinelerde sadece fotoğraf çekilirken, yeni tip dijital fotoğraf makinelerinde videolar da çekebilirsiniz.
  • Kolayca bilgisayara aktardığınız bu fotoğraflar üzerinde hızla değişim yaratabilirsiniz.
  • Yetersiz ışık durumu ile karşı karşıya kalınca pek çok farklı ayar modu ile makinenizi düzenleyerek kullanabilirsiniz.
İlgili:  Sony FE 24-70mm F / 2.8 II Tanıtıldı
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir